Tandprothetiek

Een volledig kunstgebit, partiële of frame prothese is een hulpmiddel

De bedoeling van een prothese is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik. Bedenk wel dat een kunstgebit een hulpmiddel is; sommige functies kunnen nooit zo goed zijn als bij het natuurlijke gebit.

Als u een volledig kunstgebit krijgt, zijn er twee mogelijkheden. Of u heeft nu nog een aantal eigen tanden en kiezen, of u heeft al een volledig kunstgebit. In het eerste geval spreken we van een immediaatprothese. Veel mensen hebben angst voor de tandarts vooral als er nog eigen tanden en kiezen aanwezig zijn.

Tanden en kiezen zijn belangrijk voor het kauwen, spreken en voor het uiterlijk. Ga nooit zelf een kunstgebit repareren maar ga ermee naar Mondzorg Heuvelland. Een breuk in een prothese is vaak een tekenen dat de pasvorm van de prothese niet meer goed is. De prothese kan dan worden gerebased (nieuwe voering erin).

Jaarlijkse controle van de prothese, kaken, tandvlees en eventueel implantaten is erg belangrijk. De kaken veranderen heel langzaam van vorm (krimpen) waardoor de prothese pasvorm verslechterd zonder dat u het misschien in de gaten heeft. Implantaten moeten ook minimaal 1x per jaar gecontroleerd worden. Deze controle is gratis!

Oplossingen voor één missende tand

Oplossingen voor meerdere missende tanden

Oplossingen voor alle missende tanden

Direct inschrijven

Middels dit inschrijfformulier kunt u zich gemakkelijk online aanmelden als nieuwe patiënt. Wij nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met u op voor een afspraak.