Tanden bleken

Tanden bleken

U kunt bij Mondzorg Heuvelland uw tanden veilig laten bleken. Wij gebruiken alleen in Nederland en door de Europese Commissie goedgekeurde materialen en bleekvloeistoffen.

Vrijblijvende intake

Bij de eerste vrijblijvende intake wordt bepaald of uw gebit geschikt is om te bleken. Na een positief advies en indien u akkoord gaat met de kosten maken wij een afdruk van de te bleken tanden. Met deze afdruk wordt door ons eigen laboratorium een individuele bleeklepel (bitje) vervaardigd. Hierdoor komt de bleekvloeistof alleen op de te bleken tanden en niet op het tandvlees!

Tweede afspraak

Het individuele bitje wordt aangepast en er wordt een lichtfoto van de te bleken tanden gemaakt. Indien nodig worden deze eerst gereinigd. Er wordt voorgedaan hoe de bleeklepel te vullen en u krijgt instructie mee voor de thuis behandeling. Tevens wordt er een afspraak gemaakt voor de na controle 14 dagen na beëindigen van de behandeling.

Mogelijke bijwerkingen

Tijdens de behandeling kan er lichte pijn ontstaan in de te bleken tanden. Ook kan het tandvlees om deze tanden licht gevoelig worden. Dit is allemaal van tijdelijke aard. De tanden mogen niet langer dan geïnstrueerd gebleekt worden, omdat het glazuur bros kan worden.

Tijdens het bleekproces zijn de tanden extra poreus waardoor kleurstoffen in wijn, thee, koffie of rook voor een minder fraai eindresultaat kunnen zorgen. Vandaar dat wij het nuttigen van deze producten tijdens deze periode afraden.

Enige opmerkingen

  • Een kroon of facing kan niet gebleekt worden.
  • Een vulling bleekt niet mee.
  • Bleken moet regelmatig herhaald worden, afhankelijk van de porositeit van het glazuur en consumptie van kleurend voedsel en dranken
  • De behandeling is veilig en goedgekeurd door de inspectie van de volksgezondheid
  • In eerste instantie zal er 7 dagen 4 uur per dag thuis gebleekt moeten worden
  • Veertien dagen na behandeling is het optimale resultaat bereikt

Direct inschrijven

Middels dit inschrijfformulier kunt u zich gemakkelijk online aanmelden als nieuwe patiënt. Wij nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met u op voor een afspraak.