Een implantaat prothese (klikgebit)

Los of pijnlijk kunstgebit

Het komt voor dat een kunstgebit pijn doet en niet goed blijft zitten. Een loszittend of pijnlijk gebit is zelfs de meest voorkomende klacht bij mensen die een volledige prothese dragen. Mondzorg Heuvellland kan in dergelijke gevallen ervoor zorgen dat uw kunstgebit wel goed en pijnloos zit, met een klikvaste oplossing op implantaten.

Een implantaat is een kunstwortel

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn meestal twee implantaten voldoende. Een implantaat is gemaakt van titanium, dit is een materiaal dat het lichaam niet afstoot. De plaatsing gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving. Af en toe zijn implantaten in de bovenkaak nodig; implantaten in de onderkaak komen veelvuldig voor.

Gratis intake

Bij een  gratis intakebezoek kan Mondzorg Heuvelland beoordelen of vervanging, aanpassing of plaatsen van implantaten nodig is.

Mondzorg Heuvelland alles onder één dak

Alle behandelingen worden door ervaren en gespecialiseerde medewerkers uitgevoerd en alles gebeurt onder één dak. U hoeft niet doorverwezen te worden naar een externe implantoloog  of voor een aanpassing van de prothese naar een externe tandprotheticus of tandtechnieker te gaan . Bij ons weten alle betrokkenen – uw behandelaars en uzelf als patiënt – door dat ze bij elkaar in een ruimte zitten precies waar ze aan toe zijn.

Eerste gesprek

Voor het plaatsen van de implantaten en aanmeten van de prothese maakt u een aantal achtereenvolgende afspraken. Om te beginnen ontvangt de implantoloog u om samen de behandeling te bespreken. Na het invullen van een vragenlijst inspecteert de implantoloog uw mondholte. Ook maakt hij een röntgenfoto van uw kaken. Tevens wordt bij uw zorgverzekeraar voor de behandeling toestemming gevraagd. Aan het einde van het bezoek worden de vervolg afspraken gemaakt.

Uw wensen zijn belangrijk

De kleur vorm en stand van de tanden in de nieuwe prothese worden samen met u bepaald en uitgezocht. Op het moment dat u volledig tevreden bent over de prothese in de pasfase wordt de prothese afgemaakt.

Nacontrole

6 weken na plaatsen van de prothese en implantaten komt u voor nacontrole. Hierna moet u elk jaar terug komen voor controle.

Direct inschrijven

Middels dit inschrijfformulier kunt u zich gemakkelijk online aanmelden als nieuwe patiënt. Wij nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met u op voor een afspraak.