Veel gestelde vragen esthetische tandheelkunde

Esthetiek

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot esthetische tandheelkunde.

 

  • Doet het aanbrengen van kronen of bruggen pijn?

Het plaatsen van een kroon of brug kan een beetje pijnlijk of gevoelig zijn. Uiteraard bieden wij u de mogelijkheid om het te behandelen gebied plaatselijk te verdoven.

 

  • Krijgen mijn implantaten, kronen en bruggen ook nazorg?

Voor een implantaat, kroon of brug is goede nazorg een absolute must. In feite is de nazorg identiek aan de halfjaarlijkse controle. De tandarts zal nauwkeurig kijken naar de conditie van uw restauratie. Tevens zal na een behandeling uitvoerig gekeken worden naar randaansluiting en naar de algemene toestand van het tandvlees.

 

  • Hoe moet ik mijn kroon of brug onderhouden?

De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of brug. Daarop kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van uw kroon of brug en ontsteking van het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Uw tandarts of mondhygiëniste kan u hierbij adviseren.

 

  • Hoe lang gaat een kroon of brug mee?

De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon of brug minstens tien jaar meegaat. Een goede mondhygiëne heeft veel invloed op de duurzaamheid. Door een ongelukje kan het natuurlijk voorkomen dat een kroon of een brug al voortijdig wordt beschadigd.

 

  • Krijg ik last van napijn bij de behandeling van een kroon of brug?

Na plaatsing kan een tand of kies die van een kroon of een brug is voorzien soms gevoelig zijn. Dit is meestal tijdelijk. Raadpleeg uw tandarts als de gevoeligheid aanhoudt of heviger wordt.

 

  • Kan ik een implantaat of prothese ook poetsen?

U verzorgt uw prothese en implantaten alsof het tanden van uw zelf zijn: twee keer per dag poetsen en een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste zijn wenselijk.

 

  • Is ieder gebit geschikt voor implantaten?

Implantaten kunnen in principe vanaf 18 jaar worden geplaatst, omdat op deze leeftijd in het algemeen het kaakbot is uitgegroeid. Bij mensen met ernstige hartklachten, ontregelde of niet goed ingestelde diabetes, bloedstollingsafwijkingen en na bestralingen in het hoofd/halsgebied is het echter niet mogelijk. Een behandeling voor implantaten begint  altijd met een kennismakingsconsult, zodat de implantoloog kan onderzoeken of u in aanmerking komt voor implantaten.

 

  • Hoeveel bezoeken breng ik aan Mondzorg Heuvelland voor het aanbrengen van een implantaat?

Na het gebruikelijke intakegesprek kan de behandeling zelf in één keer worden afgerond. U zult dus minimaal twee bezoeken aan onze praktijk brengen. Daarna volgen nog eventuele controlebeurten.

 

 

Direct inschrijven

Middels dit inschrijfformulier kunt u zich gemakkelijk online aanmelden als nieuwe patiënt. Wij nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met u op voor een afspraak.